6.2.2023

Kamuoyu Açıklaması;

Ülkemizin 6 Şubat 2023 günü sabaha karşı yaşadığı deprem felaketi hepimizi derinden üzmüştür.

Türkiye’nin yarısında hissedilen ve on dan fazla şehri doğrudan etkileyerek yıkımlara neden olan doğal felaketin, Sermaye Piyasaları açısından da çok önemli olduğunu düşünmekteyiz. Bu zor süreci el birliği ile en kısa sürede atlatmak önem taşımaktadır. Bu süreçte finansal piyasadaki maddi değerlerden daha çok insani boyutun önem kazanması ve felaketin sebep olduğu hasarın bir an önce sarılabilmesi ana hedef olmalıdır.

Başta yatırımcılar ve finansal kurumlar olmak üzere tüm paydaşların maddi kaygılardan ziyade orta vadede finansal sistemin sağlığını düşünmeleri daha yerinde olacaktır. Dayanışma içinde olup önceliğimiz olan felaketin yaralarını sarmak yerine, piyasalarda fırsatçı yaklaşım sergileyenlerde ne yazık ki görülebilmektedir. Bu bağlamda yapılacak düzenlemelerin piyasa dinamiklerine göre yapılması ve tüm paydaşları belli bir vadede nasıl etkileyip, sermaye piyasalarının gelişmesine nasıl katkı verebileceği en ince ayrıntısına kadar düşünülmelidir. BUD, ”Borsa Uzmanları Derneği olarak 32 yıllık tecrübelerimize istinaden, sistemin ve yatırımcıların daha fazla zarar görmemesi için bu yönde önlem alınmasını önermekteyiz.

Sermaye piyasalarındaki tüm paydaşlarıda depremin yaralarını sarmak amacıyla destek vermeye çağırıyoruz.

Deprem nedeniyle hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Saygılarımızla, 


BORSA UZMANLARI DERNEĞİ 

YÖNETİM KURULU

Borsa İstanbul

C12 Reşitpaşa Mah. Tuncay Artun Cad. 

34467 Sarıyer İstanbul

www.bud.org.tr