Sudan’da ordu devlet televizyonu binasını kuşattı ve bazı askerler içeriye girdi. Reuters’tan gelen son dakika bilgisine göre, Ömer El Beşir görevi bıraktı.

Sudan‘da ordu, devlet televizyonu binasını kuşattı ve bazı askerler içeriye girdi. Sudan devlet televizyonu, ordunun kısa süre içerisinde önemli bir açıklama yapacağını bildirdi.

İngiliz haber ajansı Reuters, Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir’in görevi bıraktığını ve geçiş konseyi oluşturulması için çalışmaların başlatıldığını duyurdu.

Sudan resmi haber ajansı SUNA Sudan ordusu tarafından kuşatıldı.

GÖZALTINA ALDILAR

Sudan’da siyasi kaynaklar, askerlerin iktidardaki Ulusal Kongre Partisi liderlerini gözaltına almaya başladığını belirtti. İktidardaki Ulusal Kongre Partisinin 100’den fazla yöneticinin Sudan istihbaratı tarafından tutuklandığı bildirildi. Tutuklananlar arasında partinin Başkanı ve eski Savunma Bakanı Abduurrahim Muhammed Hüseyin’in de bulunduğu öğrenildi.

Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir’in Birinci Yardımcısı ve Savunma Bakanı Avad bin Avf’ın gözaltına alındığı iddia edildi.

Sudan Güvenlik ve istihbarat birimleri “Ülke genelinde bütün siyasiler serbest bırakıldı” açıklamasını yaptı.

UÇUŞLAR DURDURULDU

Sudan’da Uluslararası Hartum havaalanında uçuşlar durduruldu. Havaalanında sadece inişlere izin veriliyor.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI BİNASINDA SİLAH SESLERİ

Sudan’ın başkenti Hartum’daki Genelkurmay Başkanlığı karargahında silah sesleri duyuldu. Karargahın çevresinde bulunan görgü tanıkları, silah seslerinin birkaç dakika sürdüğünü belirtti. Silah seslerinin bir çatışmadan mı yoksa ordunun iktidara el koyduğu yönündeki haberlerin sevinç ifadesinden mi kaynaklandığı bilinmediği kaydedildi.

KAYNAK: AA