Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Merkel’den önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Merkel’den önemli açıklamalar
Advertisement
erdoğan merkel berlin 5.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Berlin’de Almanya Başbakanı Angela Merkel’le görüştü. İki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, “Vize serbestisi konusunda kalan 6 kriteri en kısa zamanda yerine getirmeyi planlıyoruz” dedi. FETÖ ile ilgili soruyu yanıtlayan Merkel de şu görüşü dile getirdi: “Türkiye’nin tutumunu biliyoruz ama Gülen Hareketi’ni PKK’yla bir tutmak için daha çok bilgiye ihtiyacımız var.” İki lider gazeteci Can Dündar’la ilgili soruları da cevaplandırdı.

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Almanya’ya ilk devlet ziyaretini gerçekleştiriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’le bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu anda Almanya Başbakanı Angela Merkel’le görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Merkel çalışma yemeğinin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya, Fransa, Türkiye ve Almanya’nın ortak Suriye toplantısı yapacağını söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, “Kalıcı bir ekonomik büyüme sağlayan Türkiye istiyoruz” dedi. Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yarın bir görüşme daha gerçekleştireceğini vurguladı.

MERKEL’İN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI: 

“Bu görüşme öncesinde de Türk bakanlarla önemli konuları ele aldılar. Sayın Ekonomi Bakanı Peter Altmaier de Türkiye’ye gidecek. İşbirliğimizin arttırılması için bir ofis açılacak, çaba sarfedilecek. Göç konusunda büyük bir başarı sağladı. İdlib konusunu da konuştuk. Bu konuda Rus ve Fransız cumhurbaşkanlarıyla bir görüşme gerçekleştireceğiz. Avrupa Birliği’nin sığınmacılar için ayırdığı parayı da bürokratik engelllere takılmadan ihtiyacı olan yerlere gönderilmesi için çaba sarfedilecek. Türkiye’deki Alman okullları da görüşüldü. İyi ilişkilere sahip olmak ortak stratejik hedefimiz.”

“Şunu söyleyebilirim PKK Almanya’da yasaklanmıştır. Bugün yapılan görüşmede ele alınmadı ama daha önceki toplantılarda ele alındı. FETÖ konusunu ciddiye alıyoruz ama daha çok bilgiye ihtiyacımız var. FETÖ’yü PKK’yla bir tutmak için daha fazla kanıta ihtiyacımız var. Bahsedilen bazı şahısların Almanya’da olup olmadığından bile emin değiliz.”

NTV

About The Author

Leave a reply