Elektriksiz susuz bir barakada büyüdü Adını değiştirdi, şimdi dünya tanıyor

Adı Stewart Butterfield… Kişisel serveti 5 milyar dolar… Dünyaca bilinen iki teknoloji şirketinin kurucusu o.

Hayat hikâyesi ise müthiş… Babası Vietnam Savaşı’nda askere gitmemek için Kanada’ya kaçtı.

Elektriksiz susuz bir barakada büyüdü Adını değiştirdi, şimdi dünya tanıyor

Şimdilerde milyar dolarlık bir servetin sahibi olan Stewart Butterfield, 5 yaşına kadar suyu ve elektriği olmayan bir barakada yaşadı.

İşte “Çok para fazla para harcamaktan suçluluk duyuyorum” diyen Stewart Butterfield’ın müthiş başarı hikâyesi…

Elektriksiz susuz bir barakada büyüdü Adını değiştirdi, şimdi dünya tanıyor
Teknoloji şirketleri Flickr ve Slack’in kurucusu Stewart Butterfield, Silikon Vadisi’nin önemli isimlerinden beklenmeyen bir yetiştirilme tarzına sahip.

Elektriksiz susuz bir barakada büyüdü Adını değiştirdi, şimdi dünya tanıyor

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, dünyadaki liderlerin profillerini hazırlayan BBC’nin haftalık The Boss programına konuk olan Butterfield, ABD’nin Vietnam Savaşı’nda askere gitmemek için Kanada’ya kaçan babası sayesinde hayatının ilk 5 yılını ücra bir komünde geçirmiş.

British Columbia’da bir ormandaki ahşap barakada ailesiyle birlikte yaşayan Butterfield, 3 yıl boyunca evlerinde su ve elektrik olmadığını söylüyor.

Ailesi tarafından Dharma ismi verilen Butterfield, “Annem ve babam kesinlikler hippiydiler. Topraktan yaşamaya çalıştılar ancak bunun zor bir iş olduğunu görünce şehre geri döndüler” diyor.

Ailenin British Columbia’nın başkenti Victoria kentine yerleşmesinin ardından Butterfiled 7 yaşındayken ilk defa bilgisayar görmüş ve çok erken yaşlarda kendi kendine programlama öğrenmiş.

Para harcamaktan suçluluk duyuyorum

Fotoğraf paylaşım sitesi Flickr ile iş mesajlajma servisi Slack’i kuran 46 yaşındaki Stewart Butterfield’in bugün kişisel serveti 650 milyon dolar.

Fakat belki sıradışı yetiştirilişi yüzünden Butterfield sade bir biçimde yaşadığını söylüyor.

“Çok para fazla para harcamaktan suçluluk duyuyorum. Bir Kanadalı olarak o dünya bana garip ve yabancı geliyor” diyor.Butterfield başarısının çoğunu şansa bağlıyor.

12 yaşında ismini değiştirmiş

7 yaşındayken o dönem yeni nesil bilgisayarlara hayran olan Butterfield “1980’de yedi yaşlarındaydım. Ailem bana Apple II ya da IIE almıştı. Kodlama yapmayı bilgisayar dergilerinden öğrendim” diyor.