ABD’nin Michigan eyaletinde yaşayan Erik Rintamaki göl çevresinde gizemli bir taş keşfetti. Yooperlite adı konulan taş, ultraviyole ışığı altında parlıyor ve bir süre öyle kalmaya devam ediyor.

1 / 12 ABD’de bulunan gizemli taşların sırrı çözülüyor ©Erik Rintamaki/YouTubeABD’nin Michigan eyaletinde Erik Rintamaki isimli bir kişi Michigan Superior Gölü çevresinde gezinirken farkında olmadan gizemli bir taş keşfetti.

2 / 12 ABD’de bulunan gizemli taşların sırrı çözülüyor ©Erik Rintamaki/YouTube Rintamaki ise bulduğu taşlara ‘Yooperlite’ adını verdi.

3 / 12 ABD’de bulunan gizemli taşların sırrı çözülüyor ©Erik Rintamaki/YouTube Rintamaki, Michigan’ın üst yarımadasında yaşayan insanlar için ‘Yooper’ lakabının kullanılması sebebiyle, onları onurlandırmak için taşların adını ‘Yooperlite’ koyduğunu açıkladı.

4 / 12 ABD’de bulunan gizemli taşların sırrı çözülüyor ©Erik Rintamaki/YouTube Rintamaki’nin keşfettiği ve ultraviyole ışığı altında parlayan taş bir anda bütün dünyanın ilgisini çekti.
5 / 12 ABD’de bulunan gizemli taşların sırrı çözülüyor ©Erik Rintamaki/YouTube Michigan Teknoloji Üniversitesi ve Saskatchewan Üniversitesi de taşların keşfedilmesinin ardından hemen araştırmaya başladı.

CNNTÜRK