İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Taksim’de Cumartesi Anneleri’ne yapılan polis saldırısı hakkında konuştu.

İçișleri Bakanı Süleyman Soylu, Eğitim Daire Başkanlığı Durmuş Yalçın Konferans Salonu’nda düzenleneN ‘104. Dönem Kaymakamlık Kursu Açılış Programı’na katıldı.

Soylu, burada yaptığı konuşmada, Cumartesi Annelerinin 700. oturumlarına izin verilmeyerek yapılan sert polis saldırısına ilişkin “İzin vermedik çünkü artık bu istismarın ve kandırmacanın son bulmasını istedik. Anneliğin terör örgütünce istismar edilmesine, teröre kılıf yapılmasına göz mü yumsaydık?” şeklinde ifadeler kullandı.

İleri Hatırlatıyor

Bakan Soylu, açıklamasının devamında 1195’ten beri kayıplarını arayan Cumartesi Anelleri ile ilgili çirkin ifadeler kullanarak şunları söyledi:

“Bugün terör örgütleri, bu odaklar eliyle bir başka istismar alanı peşinde koşuyorlar, anne istismarı. Yapılmak istenen çok açıktır. Annelik kavramı üzerinden bir mağduriyet oluşturup, hem teröre bir mağduriyet maskesi giydirmeye çalışıyorlar, hem de toplumu ayrıştırmaya çalışıyorlar” dedi.

‘PAÇOZLAR’

Galatasaray Meydanı’nın, ‘terör örgütlerinin sözde ortak meşruiyet alanı haline getirilmesine müsaade etmeyeceklerini’ söyleyen Soylu, “Bu millet yüz yıl önce bunların ağababalarına bu ülkeyi teslim etmemişti, bugün onların paçozlarına da teslim etmez, bunu herkes böyle bilsin” ifadelerini kullandı.

SOYLU’NUN ‘TERÖR MAŞALARI’ DEDİĞİ ANNELERLE ERDOĞAN GÖRÜŞMÜŞTÜ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ‘nun ‘paçozlar’ ve ‘maske takılı, istismar’ şeklindeki skandal ifadeler kullandığı, terör örgütlerinin maşası olmakla suçladığı Cumartesi Anneleri, 2011 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmüşlerdi. Erdoğan, annelere kayıp yakınlarının faillerinin bulunması konusunda gerekli hassasiyetin gösterileceği taahütü vermiş, kayıp yakınlarının acılarını dindirmek için hükümet olarak her türlü çabayı göstereceklerini, ancak üzerinden 30 yıl geçmi vakalarda sonuç almanın kolay olmadığını, yine de bunun bir mazeret sayılamacağını söylemişti.

Emine Erdoğan da “Keşke bu buluşma daha önce olsaydı. Tüm Cumartesi Anneleri’nin acısını ben de paylaştım, paylaşıyorum. Hiçbir insanın akıbeti bu olmamalıdır. Devletimizin en üst kademesi, Sayın Başbakan, bu konudaki duyarlılığını ortaya koymuş ve ilgili bakanlara talimat vermiştir.
Cumartesi annelerimizin bu acılarını paylaştığımız için milli birlik ve kardeşlik projesi diyoruz. Bundan sonra başka Berfu anneler olmasın. Tüm kayıp yakınlarına Allah’tan sabır diliyorum” demişti.