ABD’nin California eyaleti, geçen hafta kuzey bölgesinde çıkan ve henüz kontrol altına alınamayan alevler nedeniyle tarihinin en büyük yangın felaketiyle mücadele ediyor. ISS’de görevli olan astronotun paylaştığı kareler felaketin boyutlarını gözler önüne serdi.

  • ABD’nin Californiya eyaleti tarihinin en büyük yangınını söndürmek için seferber olmuş durumda.

    14 binden fazla itfaiyecinin müdahale ettiği yangın bin 148 kilometrekareden fazla ormanlık alan ve çayırın yanmasına yol açtı.

  • Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) görevli astronot Alexander Gerst, 16 farklı bölgede devam eden yangını uzaydan görüntüledi.
  • Alman astronot Alexander Gerst, Dünya yörüngesinden çektiği bu kareleri Twitter hesabından takipçileri ile paylaştı.

    TRUMP ONLARI SUÇLADI

    TRUMP ONLARI SUÇLADI
    ABD Başkanı Donald Trump, California’daki yangınların büyümesinden “kötü çevre politikaları uygulayan” eyalet yetkililerini ve “suyu gerektiği gibi kullanmayan” itfaiyecileri sorumlu tuttu.
  • Eyalet yetkilileri ve yangın söndürme uzmanları ise Trump’a cevap vermekte gecikmedi ve “yangınları söndürmek için yeterli suyun
    bulunduğunu”, ayrıca “şiddetli ve yıkıcı yangınlara iklim değişikliğinin neden olduğunu” ifade etti.
  • YÖRÜNGEDEKİ ASTRONOTTAN İSTANBUL PAYLAŞIMI

    YÖRÜNGEDEKİ ASTRONOTTAN İSTANBUL PAYLAŞIMI
    Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) görev yapan ABD’li astronot Randy Bresnik, geçtiğimiz yıl Türkiye’nin üzerinden geçerken çektiği yeni İstanbul fotoğrafını sosyal medyadan paylaşmıştı.

    NASA astronotu Randy Bresnik Twitter üzerinden ‘’Günaydın İstanbul’’ mesajı ile birlikte İstanbul sabahının fotoğrafını takipçilerinin beğenisine sunmuştu.
  • Astronot Randy Bresnik, daha önce uzay görevi sırasında Türkiye’nin üzerinden geçerken İstanbul’un gece görüntüsünü çekmiş ve takipçileri ile paylaşmıştı.

  • Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) her gün dünyanın farklı bir köşesinden kareler paylaştığı “günün fotoğrafı”nın konuğu geçtiğimiz aylarda İstanbul Boğazı olmuştu. NASA uzaydan çekilen İstanbul fotoğrafını takipçileri ile paylaşmıştı.