Muharrem İnce: Milletvekili saysını azaltacağım..

Muharrem İnce: Milletvekili saysını azaltacağım..
Advertisement

İstanbul’da seçim çalışmalarını yürüten CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçildiği takdirde kimsesiz çocukları devlet kadrosuna alacağını, milletvekili sayısını da indireceğini söyledi.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İstanbul’un Beykoz ilçesinde mitingde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile televizyonda ekonomi konularını tartışmak istediğini ifade eden İnce, cumhurbaşkanı seçildiğinde dövizin, faizin ve enflasyonun düşeceğini savundu.Seçilmeden icraat yaptığını belirten İnce, seçildikten 48 saat sonra OHAL’i kaldıracağını söylediğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şimdi aynı şeyi dile getirdiğini ifade etti.

İnce, kendisinin gelecekte neler olacağını anlattığını, “gençlere iyi eğitim, ekonomi ve hukuk devleti” dediğini belirterek, “Bizim rakip de meydanlara geldi, ‘kıraathane açacağım’ dedi. ‘Bedava kek’ var, diyor. Öğleyin gitti keki yedi. Akşam yemeği ne olacak peki. İş yok, güç yok. Acaba o kıraathaneleri de bir yandaşa mı verecek? Keki yedirirken devleti de mi kekleyecek diye düşünüyorum. Ben öğrencilere kep diyorum, o kek diyor” şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın yorgun olduğunu, Türkiye’nin devasa sorunlarını çözemeyeceğini ileri süren İnce, ülkenin sorunlarını çözmek için taze kana ihtiyaç olduğunu söyledi.

Terör sorununu deneme ve yanılma yöntemiyle değil, samimiyetle, dürüstlükle ve kimseyi kandırmadan çözeceğini belirten İnce, kendisinin cumhurbaşkanlığında AK Partililer, HDP’liler, MHP’liler, İYİ Partililer ve Saadet Partililerin de, 81 milyonun makbul insan olacağını, ayrımcılık yapılmayacağını dile getirdi.

 

About The Author

Leave a reply