ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan’ın başkenti Kabil’deki patlamalara ilişkin açıklama yapıyor.

NTV

SON DAKİKA HABERİ: Kabil'de peş peşe patlamalar: ABD Başkanı Biden açıklama yapıyor

ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan’ın başkenti Kabil’de düzenlenen ve DAEŞ’in üstlendiği bombalı saldırılara ilişkin açıklama yapıyor.

Biden’ın açıklamalarından satır başları;

“Saldırıyı DAEŞ’in Horasan grubunun yaptığını düşünüyoruz. Washington’daki komutanlarım en ince detayına kadar bu konuyu incelediler. Sahadaki durum halen gelişmeye devam ediyor. Yaşamlarını feda eden Amerikan askerlerinin hepsi kahraman. Son derece tehlikeli bir görev yapıyorlardı. Tarihte görülmemiş büytüklükte bir tahliye operasyonunun parçasıydılar. Dünyanın en başarılı, en fedakar ve en güçlü ordusunun parçasıydılar. Amerika’nın omurgası diyorum ben onlara. Yüreklerimiz acıyla dolu. Sevdiklerini kaybeden Afganlar da üzüntü içerisinde. 

Bu kahramanların ailelerin yaşadıklarını hissedebiliyorum, hissedebiliyoruz. Göğsünüzde bir kara delik varmış gibi. Ancak şunu bilin ki bizim kutsal bir sorumluluğumuz var. Kaybettiğimiz yaşamlar özgürlüğe, güvenliğimize adanmış hayatlardı.

Bu saldırıyı gerçekleştirenler bilsin ki, asla affetmeyeceğiz, asla unutmayacağız, sizi avlayacağız.

Sürekli b ir saldırı tehdidi altında çalıştık. Baştan beri bunu biliyorduk. Sahadaki komutanlarımızla sürekli iletişim halindeydik. Terörsitler bizi yolumuzdan alıkoyamazlar. Tahliyeye devam edeceğiz.”