Rusya Devlet Başkanı Putin, ”Biden ile cuma veya pazartesi günü görüşmeye hazırım” diyerek 2 ülkenin ilişkilerini koruması gerektiği mesajını verdi. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ise, “Biden, Putin’e katil demekten pişman değil” denildi.

Putin'den Biden'a: Görüşmeye hazırım

Son dakika haberi! Putin, Rossiya 24 devlet televizyon kanalında yaptığı konuşmada, en son Biden’in inisiyatifi ile telefon görüşmesi yapıldığını hatırlatarak, “Çevrim içi yöntem ile canlı yayında ABD Başkanı Biden ile tartışmamızı devam ettirmeyi öneriyorum. Erteleme olmadan, doğrudan, açık, canlı bir münazara. Bana öyle geliyor ki Rus halkı, Amerikan halkı ve diğer pek çok ülke halkı için ilginç olacak.” dedi.

Bu meseleyi uzatmak istemediğini ve hafta sonu dinlenmek için ormana gitmek istediğini belirten Putin, bu yüzden yarın ya da pazartesi bu münazarayı yapmayı önerdi.

Putin, “Amerikan tarafı için uygun olan herhangi bir zamanda biz hazırız. Şimdi Rusya Dışişleri Bakanlığına talimat veriyorum.” ifadesini kullandı.BEYAZ SARAY’DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Beyaz Saray’da düzenlediği günlük basın toplantısında gündemi değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD ile Rusya arasında, Biden’ın Putin’e “katil” demesinin ardından çıkan krize ilişkin değerlendirmelerde bulunan Psaki, ülkesinin endişe duyduğu konuları Rusya’ya söylemekten geri durmayacağının altını çizdi.