Hyundai ve Kia’dan Apple açıklaması: Hisselerde sert düşüş

 

Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai ve ona bağlı üretimini sürdüren Kia tarafından yapılan açıklamada, otonom araç geliştirmek için Apple ile görüşülmediği açıklandı. Hyundai tarafı otonom araç geliştirme süreciyle ilgili, “Çeşitli firmalardan işbirliği talepleri alıyoruz ancak henüz bir karar almadık” ifadelerini kullandı. Şirket tarafından yapılan açıklamanın ardından Hyundai hisseleri yüzde 6,2 değer kaybederken Kia hisseleri de yüzde 15 düştü.

ntv.com.tr 08.02.2021 – 14:55

Hyundai ve Kia’dan Apple açıklaması: Hisselerde sert düşüş

Güney Koreli otomotiv devi Hyundai ve ona bağlı olarak üretimini sürdüren Kia, geliştirmeyi planladıkları otonom ve elektrikli araçlarla ilgili ABD’li teknoloji devi Apple ile ortaklık spekülasyonları üzerine açıklamada bulundu.

‘BİRDEN FAZLA ŞİRKETTEN TALEP ALDIK’

Güney Koreli şirket, “Hyundai Motor, otonom, elektrikli araçların ortak geliştirilmesinde işbirliği için birden fazla şirketten talep aldı ve almaya devam ediyor ancak henüz hiçbir şeye karar verilmedi” derken “Hyundai Motor, otonom ve elektrikli araç geliştirme konusunda Apple ile görüşmüyor” diye ekledi.

Geçtiğimiz ay Güney Koreli Yonhap haber ajansı, Hyundai ve Kia’nın elektrikli ve otonom otomobil geliştirme konusunda Apple ile görüşmelerinin ilk aşamasında olduklarını bildirmişti.

‘2021 ÇEVRE DOSTU PAZAR YILI OLACAK’

Hyundai Motor Yönetim Kurulu Başkanı Euisun Chung, yeni yıl konuşmasında, 2021 yılının Hyundai Grubu için “çevre dostu pazarda pazar payını genişletmeye” odaklanması konusunda “önemli bir dönüm noktası” olacağını söylemişti.

HİSSELERDE SERT DÜŞÜŞ

Hyundai tarafından gelen açıklamanın ardından şirket iştiraklerinden ve Güney Kore’nin en büyük ikinci otomotiv şirketi olan Kia tarafı da Apple ile görüşmediklerini söyledi.

Açıklamaların ardından Hyundai hisseleri yüzde 6,2 değer kaybederken Kia hisseleri ise yüzde 15 düşüş gösterdi.