Borsa endeksi (BİST 100)korona virüsü ile beraber 22 Ocak’ta gördüğü en yüksek seviye olan 124.536’dan 17 Martta, 81936 ya kadar düştü ve en düşük kapanışını ise 23 Martta 84246 olarak yaptı.

Anadolu Yatırım tarafından bu tarihler arasında en fazla düşen ve toparlayarak prim yapan hisse senetlerinin bir listesi çıkarıldı. Listeye göre aynı dönemde ,nerdeyse 15 gün gibi kısa bir dönemde 7-8 kat artan hisse senetleri var.

Borsaya son dönemde gelen yeni yatırımcı sayısı 250 bin ve çoğu finansal okur yazarlık açısından yetersiz.Bu yüzden özellikle tavan olmuş hisse senetlerinde alımlar yapmaya ve spekülatif hisse senetlerinin peşinde oldukları gözleniyor.Konuya ilişkin görüşünü aldığımız Borsa Uzmanları Derneği Başkanı Ali Aydemir yeni yatırımcı kitlesini olası zararlara karşı uyardı. Hisse senetleri yükseldiği gibi düşebilir de diyen Aydemir son dönemde keskin yükseliş yapan hisse senetlerine yatırım yapan yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Hisse senedi değerlemeleri için piyasa değeri / defter değeri, fiyat kazanç oranı , özsermaye karlılığı ,nakit akışı ve borçluluk gibi oranlara bakılması gerektiğini söyleyen Aydemir yatırımcıların bilançosunu ve ne iş yaptığını bilmediği şirketlerin hisse senetlerini sadece fiyat hareketlerine bakarak alıp sattığını bir süre sonra şirket battığında ise şaşırdığını söyledi.