Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Avrupa’dan gelen bir vatandaşımızda koronavirüs tespit edildi. Şu anda tedavisi devam ediyor ve sağlık durumu iyi, ailesi de gözlem altına alındı. Tüm dünyayı kasıp kavuran bu hastalığın ülkemize sirayet etmemesi için gereken her türlü önlemi vakitlice aldık. Sağlık Bakanlığımız alınacak tedbirlerle ilgili çalışmalarını sürdürecek. Vatandaşlarımızdan sağlık personelinin uyarılarını dikkate almalarını rica ediyorum. Türkiye inşallah bu sıkıntıyı herhangi bir kayıp vermeden atlatacaktır, temennimiz budur. Hiçbir virüs bizim tedbirlerimizden daha güçlü değildir. Virüsten korunmanın ilk şartı temizliktir, ayrıca tokalaşmayı kesip uzaktan selamlaşmayı sağlamamız gerekiyor. Alacağımız tedbirler en etkili korunma yöntemidir. Özellikle yaşlarımızın ve bünyesi zayıf vatandaşlarımızın kalabalık yerlerden uzak durması gerekiyor.

Harekata katılan tüm askerlerimizin alnından öpüyorum. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. İdlib’de düzenlediğimiz Bahar Kalkanı Harekatı kararlılığımızın bir göstergesi oldu. Ülkemizin sınır güvenliğini sağlamayı amaçlıyoruz. Sözler tutulmazsa üzerine daha ağır gideriz.

CNNTÜRK