Almanya’da, Türk ailenin epilepsi hastası çocuğu Alman doktor tarafından önce yatağa bağlandı sonra mahkeme kararıyla elinden alınmak istendi. Cumhurbaşkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının devreye girmesiyle 8 yaşındaki Kaan Gümüş Türkiye’ye getirildi.

Alman doktorlar Türk ailenin oğlunu elinden almaya çalıştı

Almanya’da doğup büyüyen Ayfer Sarıca ve eski eşi Şenol Gümüş’ün 8 yaşındaki çocukları Kaan Gümüş, Almanya’da geçirdiği epilepsi krizi sonrası gittiği hastanede tedavi altına alındı. Hastanede çeşitli sebeplerle gitmesine izin verilmeyen Kaan bir ay burada kaldı. Verilen ilaçların yan etkileri nedeniyle agresiflik göstermeye başladı.

Alman doktorlar Türk ailenin oğlunu elinden almaya çalıştı

Bunu bir koz olarak kullanan doktor çocuğu yoğun bakıma alma bahanesiyle yatağa bağlamak için izin istedi. Aile bunu yalnızca bir günlük kabul etti ve bir kağıda imza attı. Doktor aileye bunun mahkeme yoluyla olması gerektiğini söyledi. Ertesi gün gelen mahkeme heyetinin ardından bunun bir oyun olduğunu fark eden aile çocuklarını başka bir hastaneye götürmek istedi. Ancak çocukları Alman polisinin zoruyla ellerinden alındı. Kaan, Cumhurbaşkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının devreye girmesiyle Türkiye’ye getirildi. VM Medical Park Samsun Hastanesinde tedavi altına alındı.

CNNTÜRK