Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgede çekilme olayı başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgede çekilme olayı başladı
Advertisement

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat’ın doğusuna yapılması beklenen operasyon öncesi ABD askerlerinin bölgeden çekilmeye başladığını söyledi.

Fırat’ın doğusuna yapılması beklenen operasyon öncesi ABD askerlerinin çekilmesi başladı…

Uluslararası haber ajansı Reuter’ın iddiası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da doğrulandı.

Sırbistan’a hareketi öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan, konuyla ilgili soruyu şöyle yanıtladı.

“Akşamki görüşmemizden sonra sayın başkanın ifade ettiği gibi çekilme olayı başlamış vaziyette. Buradaki karşılıklı muhataplar çalışmalarını yürütüyor. Bu yeni bir şey değil, geçmişi olan bir şey. Sayın Trump talimatını vermişti, çekilmeyi emretmişti. Ama bu gecikmişti. Dün akşamki görüşmeden sonra bu görüşmeler aynı kararlılıkla devam edecek. Verilmiş bir kararımız var. Bir gece ansızın gelebiliriz demiştik. Kararlılığımız sürüyor. Terör örgütlerinin tehditlerini kabul etmemiz mümkün değil.”

“RAKAMLAR ABARTILIYOR”

Erdoğan’a Suriye’de tutuklu bulunan 10 bin DAEŞ’linin sorumluluğunun Türkiye’ye verileceğine yönelik Beyaz Saray açıklaması da soruldu. Rakamların abartılı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, “Şu anda orada cezaevlerinde olanlara ilişkin bazı rakamlar var. Bu konuyla ilgili tabii bizim de bir yaklaşım tarzımız var. Biliyorsunuz değişik ülkelerden, Almanya, Fransa gibi, burada bulunan DAEŞ’lılar var. ‘Bu DAEŞ’lilerin kontrolünü biz kendi elimizden çıkarmak istiyoruz, bunlara artık bakamayız, artık yetti’ diyorlar. Bu konuda ne gibi adımlar atılabilir, kendileri bir çalışma yapacaklar, biz de arkadaşlarımıza bu konuda talimatı verdik, onlar da bir çalışma yapıyorlar. Burada ne gibi bir adım atalım ki şu anda cezaevinde veya cezaevlerinde bulunan bu DAEŞ’lileri buralardan süratle derdest edelim” ifadelerini kullandı.

ABD ZİYARETİ

ABD Başkanı Trump ile yapılması planlanan görüşmeye ilişkin de bilgi veren Erdoğan, “Büyük ihtimalle önümüzdeki ayın ilk yarısında bu ziyareti gerçekleştireceğiz. Washington’da bu ziyaret olacak. Yüzyüze olması işin derinliğini, Türkiye-ABD ilişkileri ve bölgedeki gelişmeleri ele alma fırsatımız olacak” diye konuştu.

“F-35 UZAYAN BİR SÜREÇ OLDU”

Görüşmedeki gündem maddelerinden birinin de F-35 konusu olacağını belirten Erdoğan, “F-35 uzayan bir süreç oldu. Görüşmede bunu karara bağlamak istiyoruz. Ödemelerde biz aksama yapmıyoruz. 1.4 milyar dolarlık ödeme yaptık. Bu konuyu ele alacağız” değerlendirmesini yaptı.

NTV

About The Author

Leave a reply