Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

Türkiye gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği), bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK)’nun faiz indirimi kararıyla ilgili bir açıklama yaptı. Konut kredisi faizinin yüzde 1’in altına düşmesinin gayrimenkul sektörünü harekete geçirdiğini vurgulayan GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, şöyle konuştu:

“25 Temmuz’da Merkez Bankası’ndan faiz indirimi kararının ardından ilk adımı Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank attı ve konut kredisi faizini yüzde 0.99’a çekti. Kamu bankalarını izleyen bazı özel bankaların da konut kredisi faizlerinde indirime gitmesinin sektöre katkısı son derece olumlu oldu. Konut satışlarını olumlu etkileyecek faiz indiriminin sektörün geneline yayılması ve bu indirimlerin özel bankalarda da devam etmesini bekliyoruz.

Gayrimenkul sektörü mevcut gayrimenkullerden yararlanmak isteyenler için cazip fırsatlar sunmaktadır. Maliyet artışına karşı fiyatlar artmadığı gibi yeni inşaat ruhsatları da azaldı. Aslında içinde bulunduğumuz süreçte konuta talep azalmadı, vatandaşlar uygun alım koşullarını bekledi. Ancak şimdi yatırıma dönme süreci başladı. Bu süreç faiz oranlarının inmesiyle ivme kazanacak. Özellikle beklemede olan kesimlerin harekete geçmesiyle konut kredisi kullanımı yeniden yükselişe geçecektir. Dolayısıyla konut kredisi faizinin yüzde 1’in altına düşmesi sektöre canlılık kazandıracak, 2019 yılının son çeyreğinde konut satışları daha da artacaktır.”

MATRİKS