Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyarbakır’da analar destansı bir mücadele veriyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyarbakır’da analar destansı bir mücadele veriyor
Advertisement

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Diyarbakır’da analar, evlatlarını bölücü örgütün elinden kurtarmak için destansı bir mücadele veriyor” diye konuştu. ”Şimdi gündemimizde Fırat’ın doğusu var” diyen Cumhurbaşkanı, ”Onu da inşallah birkaç haftaya kadar öyle veya böyle ama mutlaka çözüm yoluna koymuş olacağız” şeklinde konuştu. Perşembe günü Merkez Bankası Para Piyasası Kurulu’nun toplanacağını da hatırlatan Erdoğan, ”İnanıyorum ki faiz daha da düşecek. Faiz düştükçe enflasyon da düşecektir” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir’de AK Parti il teşkilatıyla bir araya geldiği toplantıda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti’li belediyelerde işten çıkartmalar olsa gök kubbeyi üzerimize yıkmaya çalışacak olanlara bakıyoruz, en küçük bir ses seda yok. Bu, iki yüzlülüğü gösteriyor. Diyarbakır’da analar, evlatlarını bölücü örgütün elinden kurtarmak için destansı bir mücadele veriyor” dedi.

Erdoğan, “Tüm gücümüzle ekmeklerinin peşindeki işçilerin de evlatlarına kavuşmaktan başka gayeleri olmayan anaların da yanlarında olacağız” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

“Perşembe günü Para Piyasası Kurulu toplanıyor, inanıyorum ki faiz daha da düşecek. Faiz düştükçe enflasyon da düşecektir, bunu göreceksiniz.Geçtiğimiz ağustos ayındaki kur saldırısının ardından başlattığımız dengelenme süreci başarıyla sürüyor. Şimdi yeniden büyümeyi güçlendirme aşamasına geçiyoruz. Şovdan başka bir işe yaradıklarını görmediğimiz muhalefet belediyelerinin bıraktığı boşlukları kurumlarımız, imkanlarımızla biz kapatacağız.

”FIRAT’IN DOĞUSUNU BİRKAÇ HAFTAYA KADAR ÇÖZÜM YOLUNA KOYMUŞ OLACAĞIZ”

Şimdi gündemimizde Fırat’ın doğusu var. Onu da inşallah birkaç haftaya kadar öyle veya böyle ama mutlaka çözüm yoluna koymuş olacağız. Ülkemizi bölgemizin ve dünyanın en önemli tasarım, üretim ve ticaret merkezlerinden biri haline getirmeye her zamankinden daha yakınız.”

AB ÜLKELERİNİN DESTEK SÖZÜ

Erdoğan, “Oldu oldu, olmadı kapıları açmaktan başka çare yok. Hep biz mi düşüneceğiz, biraz da onlar düşünsün” şeklinde konuştu.

”KİMİNLE SAVAŞACAKLAR BUNLAR?”

Erdoğan, “(Suriye’nin kuzeyi) 30 bin TIR’ı aşkın bu bölgeye silah, mühimmat, araç-gereç ABD tarafından gönderildi. Kiminle savaşacaklar bunlar? Tek ülke var Türkiye. Bunlara eyvallah eder miyiz, sessiz kalır mıyız?” dedi.

‘”7. OLAĞAN BÜYÜK KONGRE TAKVİMİMİZİ 7 EKİM’DE BAŞLATACAĞIZ”

“7. Olağan Büyük Kongre takvimimizi 7 Ekim’de başlatarak AK Parti’yi milletimize daha iyi hizmet edecek şekilde tahkim ve tadil etme sürecine giriyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti hiçbir zaman hayatın ayrılmaz bir parçası olan değişime direnmemiştir. Tam tersine hep olumlu yönde değişimin önünü açmıştır” ifadelerini kullandı.

NTV

About The Author

Leave a reply