Trump, Çin’e ek gümrük vergilerinde 1 Mart son tarihini erteledi. Görüşmelerin “güzelce sürdüğünü” söyleyen Trump, Çin’den ABD menşeli tarım ürünlerine uygulanan vergileri kaldırmasını istediğini anlattı.

Trump gümrük vergisi artışını öteledi

Çin ile ticaret görüşmeleri devam ederken ABD Başkanı Donald Trump ek gümrük vergilerini erteledi. Trump, daha önce 1 Mart olarak duyurduğu yüzde 25’lik tarifenin yürürlülüğünü öteleyebileceğini söylemişti.

Konuya ilişkin Twitter üzerinden açıklama yapan Trump, “güzelce devam eden” görüşmelere dayanarak Çin’den, ABD menşeli tarım ürünlerindeki vergileri kaldırmasını istediğini belirtti.

Trump buna karşılık olarak da 1 Mart’ta vergi artışını yürürlüğe koymadığını vurgulayarak, “Bu çiftçilerimiz ve benim için çok önemli” dedi.

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

I have asked China to immediately remove all Tariffs on our agricultural products (including beef, pork, etc.) based on the fact that we are moving along nicely with Trade discussions….

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

….and I did not increase their second traunch of Tariffs to 25% on March 1st. This is very important for our great farmers – and me!

DÜNYA