Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump’ın damadı Kushner ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump’ın damadı Kushner ile görüştü
Advertisement

Temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gelen ABD Başkanı Trump’ın damadı ve başdanışmanı Kushner, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi. Görüşme 2 saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanABD Başkanı Donald Trump‘ın Kıdemli Danışmanı ve Damadı Jared Kushner ile Beştepe’de görüştü.

Kushner, Orta Doğu’da bir kaç ülkeyi kapsayan turunun ardından Ankara’ya geldi. Beştepe’de 2 saat süren görüşmeye, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da katıldı. Görüşmenin ana gündem maddesi İsrail-Filistin gerilimiydi. Edinilen bilgiye göre, Kushner, ABD yönetiminin hazırladığı çözüm planına Ankara’dan destek istedi.

Suriye’deki gelişmeler, ABD’nin İran yaptırımları ve Trump’ın 2019 yılında Türkiye’ye yapması planlanan ziyaret de ele alındı. Bu ziyaretin ardından Albayrak ve Kushner başbaşa bir görüşme de gerçekleştirdi.

İki isim, Türkiye-ABD arasındaki ekonomik işbirliğini artırmaya yönelik adımları ele aldı.

Kushner’e, Trump’ın Uluslararası Müzakereler Konusundaki Özel Temsilcisi Jason Greenblatt ve İran Özel Temsilcisi Brian Hook da eşlik etti.

Kushner'ın konvoyu Esenboğa Havalimanı'ndan ayrıldı.
Kushner’ın konvoyu Esenboğa Havalimanı’ndan ayrıldı.

Bir süredir Ortadoğu turunda olan ABD heyeti Türkiye öncesinde Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman’ı ziyaret etti. Heyet, İsrail-Filistin arasında başlatmak istediği yeni barış planı için destek arayışında.

Kushner, Birleşik Arap Emirlikleri’nde verdiği bir röportajda, “ABD’nin planının 90’lardaki Oslo Anlaşması da dahil, geçmişte sarfedilen gayretlerin üzerine inşa edileceğini” söylemişti.

ABD’nin planının, güvenlik, sınır, mülteci, Kudüs’ün statüsü gibi başlıkları kapsadığı belirtiliyor. Planın ayrıntılarının nisanda açıklanması bekleniyor.

NTV

About The Author

Leave a reply