ABD Ticaret Bakanlığı otomobillere ek gümrük vergisi hakkındaki raporunu Beyaz Saray’a gönderdi. Trump ayrıntıları açıklanmayan rapor hakkındaki kararını 90 gün içinde verecek.

Otomobil sektörü için kritik 90 gün

ABD Ticaret Bakanlığı, otomobil ithalatı hakkında hazırladığı raporu dün Beyaz Saray’a gönderdi. Rapor ABD Başkanı Donald Trump’ın otomobil ve parça ithalatına yüksek gümrük vergileri getirmesine yol açabilir.

Bakanlık sözcüsü pazar günü geç saatlerde yaptığı açıklamada “Section 232” olarak bilinen ticaretin ulusal güvenliği tehdit edip etmediği hakkındaki soruşturma hakkındaki ayrıntıların paylaşılmayacağını söyledi.

Trump, rapordaki tavsiyeleri hayata geçirip geçirmeyeceğine 90 gün içinde karar verecek.

Otomobil sektörü yetkilileri raporda montajı tümüyle tamamlanmış araçların yanı sıra elektrikli, kendini süren ve birbirleriyle iletişim kurabilen araçlar ile ilgili ürünlere ek gümrük vergisi getirileceğini tahmin ediyorlar.

Öte yandan hafta sonu bir açıklama yapan Almanya Şansölyesi Angela Merkel, “Alman otomobilleri ile gurur duyuyoruz. Almanya tarafından üretilen otomobillerin ABD’nin güvenliği için bir tehdit unsuru olarak görülmesi bizi şoka uğratır” diye konuşmuştu.

DÜNYA