Son dakika... Hava sıcaklığı sıfırın altında 7-9 dereceye kadar düşecek... 3 gün kar bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminine göre Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da yarın başlayacak kar yağışının cumartesi gününe kadar etkili olması bekleniyor. İstanbul‘da ise cuma ve cumartesi günü kar yağışının etkili olacağı ve hava sıcaklığının 1 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.

Kar yağışı ile bölgede hava sıcaklıklarının, sıfırın altında 7-9 dereceye kadar düşeceği öngörülüyor.

İstanbul‘da ise cuma ve cumartesi günü kar yağışının etkili olacağı tahmin ediiyor. İstanbul’da hava sıcaklığının ise 1 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Marmara’da bugün hava nasıl olacak?

Marmara Bölgesi’nin doğu kesimlerinin akşamdan itibaren aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgedeki hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı bölgede yer yer pus görülecek.

Akşam saatlerinden itibaren doğu kesimlerinin aralıklı yağmurlu geçeceği bölgede, rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Yurt genelinde kar ve yağmurlu hava bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan değerlendirmelere göre Marmara’nın güneyi, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Sivas, Karaman, Sinop, Kastamonu, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Muş, Ağrıve Bitlis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu’nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması öngörülüyor.

Muğla, Antalya, Adana, Hatay çevreleri ile Mersin’in doğu kesimlerinde kuvvetli yağmur (21-50 kg/m2) ve sağanak olarak görülmesi beklenen yağışların Antalya’nın yüksek kesimlerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayının yanı sıra yer yer pus ve sis görülmesi bekleniyor.

Doğu’da buzlanma, don ve çığ uyarısı

Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki 4 il için buzlanma, don ve çığ uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu, Muş, Bitlis ve Van’ın güney ilçelerinde aralıklı kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma, don ve sisin etkili olacağı bölgede, hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyredecek. Rüzgar güney ve güneybatı yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Gece gerçekleşen en düşük sıcaklıklar sıfırın altında olmak üzere Hakkari’de 9, Muş’ta 7, Van’da 6 ve Bitlis’te 5 derece ölçüldü. Günün beklenen en yüksek sıcaklığı Van’da 4, Muş’ta 3, Hakkari’de 1 ve Bitlis’te sıfır derece olacak.

Van, Muş, Hakkari ve Bitlis’te buzlanma, don ve çığ beklendiğinden vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

CNNTÜRK