Gerçek kişilerin satışına sunulan euro ve dolar cinsinden devlet tahvilleri tüzel kişilere de satılacak.

Dolar ve euro devlet tahvilleri tüzel kişilere de satılacak

MEHMET KAYA

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gerçek kişilerin satışına sunulan euro ve dolar cinsinden devlet tahvillerinin tüzel kişilere de satışının kararlaştırıldığını açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada yatırımcılardan gelen talep üzerine 25 ve 26 Aralık günleri talep toplanacağı ve 28 Aralık günü yatırımcının hesabına geçeceği belirtildi.

Bankalar ve yatırım fonlar alamayacak

Bakanlık açıklamasında 5411 sayılı kanun kapsamındaki bankalar ve finansal kuruluşlar ile SPK kanunu kapsamındaki yatırım fonlarını ve yatırım ortaklıklarının (kolektif yatırım kuruluşları) bu tahvillere yatırım yapamayacağı belirtildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

“Yatırımcılardan gelen talep üzerine, 17 – 26 Aralık 2018 tarihleri arasında bireysel yatırımcılara sunulan euro ve ABD Doları cinsinden Devlet tahvilleri için 25 ve 26 Aralık 2018 tarihlerinde tüzel kişi (5411 sayılı Kanun kapsamındaki bankalar ve finansal kuruluşlar ile 6362 sayılı Kanun kapsamındaki kollektif yatırım kuruluşları hariç tüzel kişiler) yatırımcılardan da talep toplanılmasına karar verilmiştir. Bu kapsamda, söz konusu senetler yine 28 Aralık 2018 Cuma günü yatırımcıların hesaplarına aktarılacaktır”

DÜNYA