Rusya lideri Vladimir Putin, geleneksel yıl sonu basın toplantısı için Rus ve dünyadan gazetecilerle bir araya geldi. Putin toplantıda, “Trump ile DEAŞ‘ın yenildiği konusunda aynı fikirdeyim. ABD‘nin Suriye‘den çekildiğine dair bir emare yok.” açıklamalarında bulundu. Rusya lideri Putin, Atatürk hakkında yöneltilen bir soruya da, “Atatürk, Rusya’nın dostuydu. Bu bizim için çok değerli” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, ekonomiden iç siyasete pek çok konuda değerlendirmelerde bulunduğu basın toplantısında Ukrayna krizi ve nükleer tehdide yönelik açıklamalarda da bulundu.

Putin, Ukrayna krizine ilişkin olarak daha önce Poroşenko’nun oylarını yükseltmek için bu adımı attığı söylemişti. Putin bu sözlerini yineledi ve “Poroşenko oylarını yüksetlmek için Ukraynalıları Kerç’e ölüme yolladı. Bu krizi yaratarak oylarını az da olsa yükseltti” dedi.

Toplantının gerçekleştiği mekana Ukrayna bayrağı getiren bir gazetecinin sorusunu alan Putin, “Skandal mı çıkarmak istiyorsunuz? Lütfen buyurun” ifadelerini kullandı.

Atatürk Rusya’nın dostuydu

ABD‘nin nükleer anlaşmadan çekilmesi hakkında da “Bu anlaşmadan çekilmenin sonuçlarını şimdiden kestirmek zor” açıklamasında bulundu.

Rusya lideri Putin, Atatürk hakkında yöneltilen bir soruya ise, “Atatürk, Rusya’nın dostuydu. Bu bizim için çok değerli” dedi.

CNNTÜRK