Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Altay tankının seri üretimi için sözleşme görüşmelerinin bittiğini belirterek, “Yarın dahi imzalayabiliriz” dedi.

  • ALTAY TANKI

    Türkiye’nin silahları, türkiye nin silah gücü, ALTAY TANKI
    Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Altay tankının seri üretimi için sözleşme görüşmelerinin bittiğini belirterek, “Yarın dahi imzalayabiliriz” dedi.

    Demir, “Karasu’daki yatırım durdu, tank projesi gecikecek değerlendirmeleri”nin asılsız olduğuna da dikkat çekti.

  • ALTAY TANKI

    Türkiye’nin silahları, türkiye nin silah gücü, ALTAY TANKI

    Türkiye’nin ilk Milli Ana Muharebe Tankı Altay’ın tasarımında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçekleştirebileceği her türlü harekat şartları ve katılım sağlayacağı BM/NATO harekatlarının ihtiyaçları göz önünde bulunduruldu.

    Altay, Türkiye’nin geliştirdiği 3+ nesil ana muharebe tankıdır. Altay için BMC ve ASELSAN olmak üzere pek çok üreticinin ortaklığında seri üretime başlanıyor.

  • ALTAY TANKI

    Türkiye’nin silahları, türkiye nin silah gücü, ALTAY TANKI
    Bu amaçla Altay, modern tanklarda kullanılan en yeni teknolojilerle donatıldı. Altay, sahip olacağı üstün ateş gücü ve isabet oranı, yüksek hareket kabiliyeti ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en temel ve caydırıcı güçlerinden biri olacak.
  • ALTAY TANKI

    ALTAY TANKI
    Altay tankında tank komutanı, nişancı, sürücü ve doldurucu, yani 4 mürettebat çalışıyor. Altay’ın üzerinde ana silah olarak, pek çok değişik mühimmatı atabilen 120 mm’lik 55 kalibre top mevcut.
  • ALTAY TANKI

    ALTAY TANKI

    Ana silah ve yardımcı silahların kontrol edilebilmesi adına Altay’a yeni nesil atış kontrol sistemi entegre etme çalışmaları ise devam ediyor.

    Bu sistem sayesinde Altay, hareket halindeki hedefleri dahi son derece yüksek isabet oranıyla vurabillecek.

  • ALTAY TANKI

    ALTAY TANKI
    Altay’da, her çeşit tehdide karşı tankı korumak üzere tasarlanan modüler kompozit zırhlar ve mürettebatın kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer tehditlerin olduğu ortamlarda görevlerini gerçekleştirmesine imkan sağlayan yardımcı sistemler de var.
  • Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir tarafından paylaşılan görselle, Özgün Hafif Genel Maksat, ATAK, Türk Genel Maksat Helikopteri gibi birçok projede kullanılacak olan TS1400’e dair yeni bilgiler paylaşıldı.

  • T625 genel maksat helikopterine entegre edilebilecek, 1400 shp gücünde, tip sertifikası alınmış özgün ve milli bir turboşaft motor, TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş tarafından geliştiriliyor.

    Geliştirilen motorun türevleri, T129 Atak ve Hürkuş’ta da kullanılabilecek.

  • Çekirdek motorun ön prototip imalatı tamamlandı ve ilk ateşlemesi başarı ile gerçekleştirildi

    Proje kapsamında kurulacak test altyapısı, 2.000 shp’ye kadar olan sınıflarda, gaz türbin motor geliştirme projelerinde kullanılabilecek.

  • Özellikle 2021 yılında seri üretime geçecek olan T625 Genel Maksat Helikopteri için tasarlanan motor, TUSAŞ Motor Sanayii tarafından yerli imkanlarla üretildi.
  • TÜRKİYE’NİN YENİ NESİL YERLİ SİLAHLARI

    TÜRKİYE'NİN YENİ NESİL YERLİ SİLAHLARI

    Gelişen teknoloji hayatımızın her alanına nüfus etmek ile birlikte silah endüstrisini de baştan başa yeniliyor. İşte Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından kullanılan yerli teknoloji ürünü olan silahlar…

  • ATAK HELİKOPTERİ

    Türkiye’nin silahları, türkiye nin silah gücü, atak helikopteri

    Türkiye‘nin yerli üretimi taarruz ve taktik keşif helikopteri ‘Atak’ için ilk adım 1995 yılında atılmıştı.

  • ATAK HELİKOPTERİ

    Türkiye’nin silahları, türkiye nin silah gücü, atak helikopteri
    İtalyan AgustaWestland, TUSAŞ ve ASELSAN ortaklığında geliştirilen ATAK T-129 helikopteri ilk uçuşunu İtalya‘da AgustaWestland tesislerinde 28 Eylül 2009 tarihinde gerçekleştirdi.
  • TSK’nın son yıllarda envanterine kattığı T 129 ATAK helikopteri, hem tarruz hem de taktik keşiflerinde kullanılıyor.

    ATAK helikopteri, tamamen yerli imkanlarla üretilen silah ve güç sistemlerine sahip olmasıyla da dikkat çekiyor.

  • Türk yapımı lazer güdümlü Cirit füzesi ve uzun menzili Mızrak tanksavar füzesi ATAK’ın silahları arasında yer alıyor.
  • T-129 ATAK, 5 palli ana rotor, güçlü motoru, yeni nesil hedef tespit sistemi, entegre kask sistemi, etkin ve özgün silah teknolojisi, sayısal kokpit mimarisi, görev bilgisayarları ile gelişmiş uçuş ve atış kontrol istemleriyle öne çıkıyor.
  • Helikopter, iki pilotun da maksimum görüşe sahip olduğu tandem adı verilen önlü arkalı kokpit dizaynıyla dikkati çekiyor. Yüksek manevra kabiliyetine sahip ana rotor sistemi ve her biri bin 292 beygir güç üreten iki motoru helikopteri benzerlerinden üstün kılıyor.

    NTV