AÖF kayıt, 24 Eylül 2018 tarihinde başlarken AÖF kayıt yenileme, ‘ders ekleme-silme işlemleri’ nasıl yapılır sorusuna cevap verildi. İşlemler 12 gün sürüyor, 5 Ekim’de sona eriyor. Ders ekleme işlemlerinde en fazla kaç kredi ders seçebilir, öğrenci mazeretli ders seçebilir mi? Merak edilen sorular ve cevaplar haber içeriğinde.

  

Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) bölümlerinde okuyan öğrenciler için kayıt yenileme, ders üzerinden ekleme ve silme işlemleri 24 Eylül 2018 tarihinde başladı. Anadolu Üniversitesi’nin resmi web sitesinde yapılan açıklamaya göre 24 Ekim’de başlayan başvurular, 5 Ekim 2018 tarihinde sona eriyor.

DERS EKLEME SİLME NASIL YAPILIR?

Geçen senelerde üniversite, ders ekleme ve silme işlemlerini üniversite öğrencilerine bıraktığını açıklamıştı. Kılavuz içerisinde öğrencinin ne yapması gerektiği 4 madde üzerinden açıklandı. İşte o 4 madde ve yapılması gerekenler:

1) ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN DERS SEÇİMİ

Öğrenciler, bir yarıyılda toplam 45 AKTS kredilik ders seçebilir. Öğrenci, ders seçim (ekle/sil) işlemlerini; kayıt yenileme tarihleri içinde, sadece o dönem için yapar ve bu işlemlere sonradan itiraz edemez.

Öğrenci tarafından ders seçilmediğinde o dersten sorumlu olunmayacağı anlamına gelinmez. Öğrenciler FF harf notlu derslerini seçmeyebilir. Öğrenciler sorumlu oldukları derslerin tamamından başarılı olmadan mezun olamayacaklarından, seçmedikleri FF harf notlu dersleri dersin açıldığı sonraki dönem/dönemlerde almak zorundadır.

ÖDEME YAPMADAN ÖNCE DİKKAT!

Kayıt yenileme tarihleri içinde ödeme yapmadığınız sürece ders seçim (ekle/sil) işlemi yapabilirsiniz. Yapacağınız ödeme tutarları alacağınız derslerin kredisine göre belirlenmektedir. Ders seçim (ekle/sil) işlemi sonucunda alınan derslerin toplam kredisine göre ödeme bilgileri oluştuğundan, ödeme yapıldıktan sonra ders seçim (ekle/sil) işlemi yapılması mümkün değildir.

MAZERET DERS EKLEME UYARISI

2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemi itibari ile ders seçimi öğrenciye bırakıldığından, mazeretli ders ekleme işlemi yapılmayacaktır. Lisans programlarında 1 inci yarıyıldan ders alan öğrenci 5 inci ve 7 nci yarıyıllardan; 2 nci yarıyıldan ders alan öğrenci 6 ncı ve 8 inci yarıyıllardan; 3 üncü yarıyıldan ders alan öğrenci 7 nci yarıyıldan; 4 üncü yarıyıldan ders alan öğrenci ise 8 inci yarıyıldan ders alamaz. 2547 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi gereğince zorunlu dersler olan Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I-II, Türk Dili I-II ve Yabancı Dil I-II dersleri için bu madde uygulanmaz.

CNNTÜRK