Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faiz konusundaki hassasiyetim değişmedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faiz konusundaki hassasiyetim değişmedi
Advertisement

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Döviz kurundaki dalgalanma başta olmak üzere, ekonomimizi olumsuz yönde etkileyen tüm hadiseleri serbest piyasa çerçevesinin dışına asla çıkmadan çözmenin mücadelesini veriyoruz” dedi. Erdoğan, “Faiz konusundaki hassasiyetim değişmedi” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu’nun (TESK) 20. Olağan Genel Kurulu Toplantısı’na katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda konuşma gerçekleştirdi. Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları; Bizim geleneğimizde esnaf ahidir. Ahi demek kardeşliği, dayanışmayı cömertliği esas alan kişi demektir. Bugün de TESK’i ahilik bayraktarı olarak değerlendiriyorum.

Ülkemizin adı birileri tarafından sürekli olumsuzluklarla yan yana anılmaya çalışılıyor. Türkiye geçmişte yaşadığı darbelere rağmen her seferinde tercihini demokrasiden yana kullanmış bir ülkedir.

Demokrasimizi serbest seçimlerde tereddüte yer vermeyecek şekilde gösterdik. Son olarak 24 Haziran’da milletimiz tercihini göstermiştir. Kim seçimler üzerinde gölge olduğunu söyleerde Türkiye’ye bühtan ediyor demektir. Türkiye’nin demokrasi konusunda herhangi bir eksiği yoktur.

Ülkemizi üç buçuk kat büyütürken, satınalma paritesine göre dünyanın 13. milli gelire göre 17. büyük ekonomisi haline getirdik. Döviz kurundaki hareketlenme başta olmak üzere tüm hadiseleri serbest piyasa ekonomisine uygun yöntemlerle çalışıyoruz. Ülkemize yönelik gizli, açık saldırıların ne demokrasimizle ne de ekonomimizle alakası olmadığını görüyoruz.

Küresel ekonomide dolaşan paralar bir süredir belirli merkezlerde toplanmaya başlamıştır. Vurgulamak istediğim husus yaşadıklarımızın, eksiklerimizin ötesinde bir anlama sahip olduğudur. AK Parti misyonunun gerekliliklerini yerine getirmeye devam edecektir.

About The Author

Leave a reply