KONUT pazarındaki büyük kampanya 29 Ağustos’ta başladı. 31 Ekim’e kadar sürecek ‘Türkiye için kazanç vakti’ kampanyası bekle-gör durumundaki vatandaşı harekete geçirdi.

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, “2.5 günde 50 milyon liralık satışyaptık. 120 ay vade kullananlar da var ama vatandaş ağırlıklı olarak peşin ödemedeki indirimlerden faydalanıyor. Özellikle uygun fiyatlı evler daha hızlı sahibini buldu” dedi. Elmas, ağustos ayını 100 milyon lira ciro ile kapatmayı beklediklerini de ifade etti.

VATANDAŞ FIRSATI GÖRDÜ

3+1, 4+1 gibi büyük metrekareli dairelerin tercih edildiğini belirten Elmas, “Bu da gösteriyor ki oturumcu kesim kampanyadan faydalanıyor” dedi. Kendi bünyelerinde 60 ay 0 faiz imkânı da sunduklarını belirten Elmas şöyle devam etti; “31 Ekim’e kadar KDV yüzde 18’den 8’e, tapu harcı yüzde 4’ten 3’e düştü. Bir de bu kampanya devreye girince vatandaş fırsatı gördü. Bu tür kampanyalar sayesinde daha geniş kesimlere konut alma imkanı sunmuş oluyoruz. Özellikle gençler, yeni evlenenler ya da ilk evini almak isteyenler için böyle zamanlar tarihi fırsat dönemleri oluyor” dedi. Elmas, konuta olduğu kadar dükkan ve ofislere de ilgi olduğuna dikkat çekti.

Firmaların uzun süredir maliyet artışını konut fiyatlarına yansıtmadıklarını belirten Elmas, “2 yıldır fiyatlar yüzde 10’un üzerinden artmıyor. Ama sadece bu yıl maliyetler yüzde 29 artış gösterdi. Fiyat 3 ay, 6 ay artmayabilir ama 1 yıl olmaz. Stoklar eridikçe firmalar maliyet artışını satış fiyatına yansıtacak. Vatandaşlarımıza bu fırsatı iyi değerlendirmelerini tavsiye ediyoruz. Konut alanlar hep kazançlı çıkmıştır. Bu kampanyadan alanlar ise bir kaç kat kazançlı çıkacak” dedi.

NOTU YÜKSELDİ

İstanbul, Bursa ve Antalya’da projelerin sürdüğünü belirten Elmas, Antalya’daki 8 milyar yatırım değerinde sahip kentsel dönüşüm projesinde 19 bin birim yer alacağını, bu projede 1700 konutun satıldığını ifade etti. Elmas, enerji ve gayrimenkulde yatırıma ara vermediklerine vurgu yaptı. Dünyanın en etkin kuruluşlarından olan JCR-Eurasia Rating’in, Sur Yapı ve Sur Enerji’nin uzun vadeli ulusal notunu A-’ye yükselttiğini belirten Elmas, “Nakit akımı yaratma kapasitesi, talep artışının devam ettiği lokasyonlarda konumlanan projeler, güçlü marka imajı, yabancı para cinsinden kira geliri üretmeye başlayan alışveriş merkezleri ve geniş skaladaki fiyat seçenekleriyle farklı gelir gruplarına hitap eden projeler bu not arttırımına neden gösterildi” diye konuştu.

16 PROJEDE KAMPANYA

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde başlatılan kampanyaya toplam 100 bin konut dahil edildi. Bu projelerde 120 aya kadar yüzde 0.98 faiz imkanı sunulurken peşinat oranı da yüzde 20’den yüzde 10’a çekilecek. Liste fiyatı üzerinden yüzde 10 indirim yapan firmalar borcunu erken kapatan tüketiciye yüzde 35’e varan indirim de yapacak. Dolar ya da altın bozarak peşinat ödeyenlere de kur garantisi verilecek. Kur artarsa vatandaşın zararı konut taksitlerinden düşülecek. Sur Yapı da bu kampanyaya, 16 projesiyle destek veriyor. Sur Yapı projelerinde ayrıca yüzde 10 kampanya indirimine ek yüzde 20 tamamı peşin indirimi yapılacak. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, “Vatandaşlarımıza ikinci kez tarihi bir fırsat sunuyoruz. Konuta erişilebilirliği artırmak istiyoruz. Bünyemizdeki 1000 konut, ofis ve dükkanla kampanyada yer alıyoruz” dedi. Sur Yapı’nın kampanya kapsamındaki projeleri İstanbul Avrupa yakasında; Semt Bahçekent, Bahçeyaka Ispartakule, Topkapı Evleri, Tempo City, Mirage Cadde Dükkânları, Axis İstanbul Ofis. İstanbul Anadolu yakasında yer alan projeler ise Sancaktepe Lavender, YeşilMavi Maltepe, Muhit Sancaktepe, Excellence Koşuyolu, Şehir Konakları, Gölbahçe Evleri, İlkbahar, Exen İstanbul. Bursa’da Marka Rezidans projesi ve Antalya’da yer alan Sur Yapı Antalya’da da kampanya var. Antalya projesinde 60 ay 0.98 vade uygulanıyor.