ABD Elçiliği’nden “ABD, Türkiye’nin sağlam bir dostu ve müttefiki olmayı sürdürmektedir” açıklaması yapıldı.

ABD'ye gidecek heyet belli oldu
ABD’ye gidecek heyet belli oldu

ABD Ankara Büyükelçiliği’nin Twitter adresinden yapılan açıklamada, “Mevcut gerginliklere rağmen ABD, Türkiye’nin sağlam bir dostu ve müttefiki olmayı sürdürmektedir. Ülkelerimiz, canlı bir ekonomik ilişkiye sahiptir. Bu nedenle, bir Amerikalı yetkilinin, Amerikan dolarının 7 TL olacağı tahmininde bulunduğu yönünde tamamen temelsiz ve sorumsuz haberlerin Türk medyasında yer alması çok talihsiz ve rahatsız edicidir. Bu, uydurulmuş ve temelsiz bir yalandır” denildi.

US Embassy Turkey

@USEmbassyTurkey

(1/2) Mevcut gerginliklere rağmen ABD, Türkiye’nin sağlam bir dostu ve müttefiki olmayı sürdürmektedir. Ülkelerimiz, canlı bir ekonomik ilişkiye sahiptir.

US Embassy Turkey

@USEmbassyTurkey

(2/2) Bu nedenle, bir Amerikalı yetkilinin, Amerikan dolarının 7 TL olacağı tahmininde bulunduğu yönünde tamamen temelsiz ve sorumsuz haberlerin Türk medyasında yer alması çok talihsiz ve rahatsız edicidir. Bu, uydurulmuş ve temelsiz bir yalandır.

ABD’ye heyet gidiyor 

Diplomatik kaynaklar, ABD’nin yaptırım kararı sonrasında derinleşen krizin çözülmesi için diplomatik yolların açık tutulduğunu dile getirmişti. Bu çerçevede ABD ile ön mutabakat sağladığını belirten kaynaklar; detaylı görüşmelerde bulunmak için Ankara’dan Washington’a bir heyet gideceğini de ifade etmişti.