2 Ağustos 2018’de Türkiye ve Dünya’da hangi gelişmeler yaşandı? Teknoloji dünyasındaki yenilikler, sanat ve yaşama dair dikkat çeken haberler, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası… İşte günlük koşuşturma içinde gözden kaçırmamanız gereken 10 haber…

  • 1. TÜRKİYE’DEN ABD’YE YAPTIRIM TEPKİLERİ

    Beyaz Saray, ABD’li Rahip Andrew Brunson’ın tutukluluğu nedeniyle Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında yaptırım kararı aldığını duyurmasının ardından Türkiye cephesinden de tepkiler art arda geldi.

     

  • 2. CHP’DE NOTER TASDİKLİ İMZA SAYISI 630 

    CHP’de muhalifler adına açıklama yapan Gaye Usluer, olağanüstü kurultay için toplanan noter tasdikli imza sayısının 630 olduğunu açıkladı. Yapılacak inceleme sonrasında imza sayısı yeterli çoğunluğa ulaşmışsa CHP 45 gün içinde seçimli olağanüstü kurultay yapacak.

  • 3. DOLAR 5 TL’NİN ÜZERİNDE 

    Dolar/TL ABD’nin Türkiye’de bazı kişi ve kurumlara yaptırım kararı haberi ardından atak yaptı. Güne 4,98 seviyelerinde başlayan kur, yeniden 5 liranın üzerine çıktı. Euro 5,88 seviyesinde hareket ediyor. Borsa ana endeksi BİST 100 ise saat 16.00 itibariyle yüzde 2.65’lik düşüşle 95 binin de altına indi.