Dünya’nın tek uydusu olan Ay’ın kızıl görüntüye büründüğü tam Ay tutulması ile gerçekleşen Kanlı Ay Tutulması’sı için bekleyiş sona erdi. 21’inci yüzyılın en uzun tutulması gerçekleşti. Tutulmadan geriye bu kareler kaldı. Peki Kanlı Ay Tutulması nedir? İşte Kanlı Ay Tutulması hakkında bilmeniz gereken her şey.

Merakla beklenen Kanlı Ay Tutulması için bekleyiş sona erdi! İçinde bulunduğumuz yüzyılın en uzun Kanlı Ay Tutulması gerçekleşti.

Gezegenimizin tek uydusu Ay’ın Dünya’ya yakın bir konuma ulaşması ile gerçekleşen bu gökyüzü olayı dünyanın dört bir yanındaki amatör ve profesyonel fotoğrafçıların objektifi ile kayıt altına alındı.

  • KANLI AY TUTULMASI NEDİR?

    KANLI AY TUTULMASI NEDİR?
    Kanlı Ay Tutulması Dünya’nın gölgesinin Ay’ı tamamen karanlığa bürüyerek Tam Ay Tutulması yaşandığı zaman gerçekleşir. Kanlı Ay Tutulması Dünya’nın gölgesinin Ay’ı tamamen karanlığa bürüyerek Tam Ay Tutulması yaşandığı zaman gerçekleşir ve bu sebeple Ay kırmızı renk görünür.
  • Ay, Dünya etrafındaki bir tam turunu yaklaşık 27 günde tamamlar ve 29.5 günde döngüsünü gerçekleştirir. Ay’ın iki döngüsü arasındaki farkları, Ay’ın, Dünya’nın ve Güneş’in Ay yörüngesi sırasında değişen göreli konumu sebebiyle ortaya çıkar.