Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, yürütecekleri çalışmalarla, Yabancı yatırımcılar için Türkiye bir daha hiç bu kadar cazip olmayacağını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yaptığı açıklamalarda çok boyutlu ekonomik diploması başlattıklarını ifade etti ve piyasalarla kavga edilmeyeceği mesajını verdi.

Hürriyet’te yer alan habere göre, G20 Maliye Bakanları Toplantıları için gittiği Arjantin’de gazetecilere açıklamalarda bulunan Albayrak’ın sözlerini CNN Türk Ekonomi Editörü Cem Seymen aktardı.

Bakan Albayrak’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

”Piyasalarla kavga etmeyeceğiz, kazan-kazan ilişkisine bağlı yürüyeceğiz.

“Enflasyonda hissedilir bir iyileşme sağlayacağız. Bütçe disiplininden taviz verilmeyecek ayakları yere basan program hazırlanacak.

“Etkin bir Merkez Bankası hedefliyoruz. Merkez Bankası iktisadi hayatı doğru görüyor kurguluyor.

“Yabancı yatırımcılar için Türkiye bir daha hiç bu kadar cazip olmayacak. Eylül’e kadar gerçekçi güçlü bir program hazırlayacağız.

“Orta Vadeli Program’ın adı değişecek. 5 yıllık güçlü ve sağlam bir stratejimiz olacak.”

“Tarihi ve kritik bir zirve oldu”

Albayrak, Anadolu Ajansı’na (AA) yaptığı değerlendirmede ise G20 toplantısına ilişkin, “Küresel ticaretin çok zorlu sınamalardan geçtiği bir dönemde ve Türkiye açısından da yeni bir dönemin başlangıcı olması itibarıyla tarihi ve kritik bir zirve oldu.” dedi.

Türkiye’nin önünde 24 Haziran sonrasında beş yıllık güçlü bir etki döneminin bulunduğunu kaydeden Albayrak, özetle şunları söyledi:

“Türkiye, bu beş yılda çok daha güçlü bir yeni kalkınma planı, bütçe planı, makro-ihtiyati politikalar noktasında özellikle iktisadi hayat, fiyat istikrarı ve enflasyonla mücadele noktasında, eski dönemlerde yaşananları bir daha yaşamayacağı çok daha güçlü bir dönem inşallah tecrübe edecek.

Türkiye’nin 15 yıllık başarı hikayesinden bahsederken, son 15 yılda ortaya koyduğu 400 milyar dolardan fazla altyapı yatırımlarının ve bunun sadece altyapı, üstyapı özelinde değil, sadece ulaşım, sadece enerji, sadece telekom altyapısı özelinde değil, ortaya koyduğu uluslararası ortak projelerle birlikte tüm muhataplarına Türkiye’nin dönüşümü ve gelişimi ilgili bu noktada ortaya koyduğu başarı hikayesini anlatma fırsatı da bulduk ana oturumda. Hakikaten çok büyük bir teveccüh gördük..