E-ticaret devi Amazon’un hisseleri, şirket tarihindeki en yüksek seviyeye ulaşarak rekor kırarken, şirketin kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos’un da serveti arttı.

ABD‘li e-ticaret devi Amazon‘un hisseleri rekor kırarken, şirketin kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Jeff Bezos‘un da serveti arttı. Şirketin piyasa değeri de 20 milyar dolar artarak 866,5 milyar dolara ulaştı.

ABD’NİN EN DEĞERLİ İKİNCİ ŞİRKETİ

Amazon’un hisseleri şirket tarihindeki en yüksek seviyeye ulaşarak rekor kırdı. Şirketin piyasa değeri de 20 milyar dolar artarak 866,5 milyar dolara ulaştı. Amazon, 951 milyar dolar piyasa değerine sahip Apple‘ın ardından ABD’nin en değerli ikinci şirketi konumunda bulunuyor.

PRIME’DAKİ KULLANICI SAYISI YILDAN YILA ARTTI

Uzmanlar, Amazon’un internet üzerinden yılda bir defa düzenlediği ve 36 saat sürecek “Prime Day”e işaret ederek, şirketin hisselerine olan talebin artığını belirtiyor. Amazon’un “Prime” üyesi tüketicilerinin milyonlarca ürünü büyük indirimlerle alabildiği “Prime Day”de geçen yıl satışlar bir önceki yıla oranla yüzde 60 artmış, “Prime Day”deki kullanıcı sayısı da yıldan yıla yüzde 50 yükseliş göstermişti.

BEZOS’UN SERVETİ 3 MİLYAR DOLAR ARTTI

Amazon’un hisselerindeki artışla şirketin kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos’un da serveti bugün yükseliş gösterdi. Forbes‘un Gerçek Zamanlı Milyarderler Listesi’ne göre Bezos’un serveti bugün 3,1 milyar dolar artarak 147,5 milyar dolara ulaştı. Böylece dünyanın en zengin kişisi konumunda bulunan Bezos listedeki yerini güçlendirdi.