Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Hükümet olarak gelecekle ilgili birinci önceliğimiz enflasyonla mücadele olacak” dedi. Zeybekci, bazı ürünlerdeki zamların ekonominin gereği olduğunu söylerken faiz arttırımı ile ilgili Merkez Bankası’nın önümüzdeki süreçle ilgili değerlendirmeleri mutlaka olacaktır vurgusu yaptı…

Enflasyon başta olmak üzere gündeme dair soruları yanıtlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, faizler ve zamlarla ilgili de konuştu. Zeybekci’nin öne çıkan açıklamaları şöyle;

– Bundan sonra birinci önceliğimiz enflasyonla mücadele olacak, hedef arzı arttıran tedbirler olacak. Bazı ürünlerdeki zamlar ekonominin gereğidir, tedbirler alınacak.

– “Faiz artışı meselesine girmek istemiyorum. Bugüne kadar kendi başına karar alabilen Merkez Bankamızın önümüzdeki süreçle ilgili değerlendirmeleri mutlaka olacaktır” dedi.

–  “Yeni kabinede sizi görebilecek miyiz” sorusuna ise “Bu konuda alınmış olunan bir karar var. Ekonomi Bakanlığıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bir araya gelerek Ticaret Bakanlığı haline getiriliyor bazı sorumluluk alanları da ilave edilerek. Bu konudaki karar Cumhurbaşkanımızındır. Cumhurbaşkanımızın bu konudaki takdir yetkisini, bu konudaki karar alma sorumluluğunda milletimiz tek başına Cumhurbaşkanımıza vermiştir. Pazartesi akşamı hep beraber göreceğiz” yanıtını verdi.