İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)’dan yapılan açıklamada, “Meteoroloji radarları verilerine göre İstanbul geneli yaklaşık 30 dakika içinde yoğun yağışın etkisi altına girecek. Meteorolojik tahminlere göre dolu yağışı gözükmüyor” denildi.

Meteoroloji’nin 17.00-22.00 saatleri arasında İstanbulluları uyardığı şiddetli dolu yağışı Trakya’da etkili olmaya başladı. Meteoroloji’den İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesinin bir kısmında süper hücreli fırtına ve ceviz büyüklüğünde dolu yağacağı duyurulmuştu.

Sigorta şirketleri müşterilerini önlem almaları konusunda mesaj yağmuruna tuttu.Daha önce 27 Temmuz 2017’de yağan dolu mega kenti felç etmişti. İstanbul’da yağan bu dolu, birçok araca ve binalara büyük zarar vermişti. Bugün ve yarın için yapılan dolu uyarısının ardından binlerce kişi teyakkuza geçti. Arabası olan herkes kapalı garaj aradı. Geçen seneki gibi araçlarının zarar görmesini istemeyen bazı vatandaşlar araçlarının üzerine halı, kilim, karton sererek önlem aldı.