CHP’nin cumhurbaşkanı adayı İnce, Yalova mitinginde konuştu. Bedelli askerlikle ilgili konuşan İnce, “Bedelli askerlik konusuna sıcak bakmıyorum. Ama toplumun da bir gerçeği. Bir defaya mahsus olmak üzere bedelli askerliği bir şartla çıkarırız. Toplanan parayı üçe böleceğiz. Üçte birini er olarak askere gidenlere vereceğiz, üçte birini şehit ve gazi yakınlarına, üçte birini savunma sanayiine. Ancak bu şartla kabul edebilirim” dedi.

İnce konuşmasında bedelli askerlikle ilgili teklifini açıkladı.

İnce “Bedelli askerlik konusuna sıcak bakmıyorum. Ama toplumun da bir gerçeği. 81 milyonun önünde şunu söyleyeyim, cumhurbaşkanı seçildiğimde askerlik konusunu yeniden düzenleyeceğiz. Bir defaya mahsus olmak üzere bedelli askerliği bir şartla çıkarırız. Toplanan parayı üçe böleceğiz. Üçte birini er olarak askere gidenlere vereceğiz, üçte birini şehit ve gazi yakınlarına, üçte birini savunma sanayiine. Teklifim bu. Gönlüm razı değil, ülkenin gerçeği bu. Ancak bu şartla kabul edebilirim” diye konuştu.

BM 2,5 Suriyeli daha gelebilir diye uyardı. 40 milyar dolar para harcadık 4 milyon Suriyeliye. Parayı nereden bulacaksın diye soruyorlar. Kamu İhale Kanunu’nu değiştirmeyeceğim birinci kaynağım orası. Akarsuları, tarım alanları atıl, denizleri atıl, insan gücü atıl onları devreye sokacağım. OHAL’i kaldıracağız, ekonomiyi canlandıracağız. Kamuda yükselmeyi liyakatla sınırlı tutacağız. Suriyelilere harcadığın 40 milyar doları nereden bulduysan ben de oradan bulacağım. Sarayı da yıkacak değilim, gençlere vereceğim bilim merkezi yapacağım. Gençlere de 6 ay sonra vereceğim. O 6 ayda kaç milyon insan gelebiliyorsa oraya taşıyacağım millete şatafatı göstereceğim. Meydanlarda diyor ki, onların kafası basmaz diyor. Senin kafan çok basıyordu da ilkokul mezunu FETO kandırdı seni. Dünyada en ilginç cumhurbaşkanı adayı benim. Daha seçilmeden icraatlerim ortada. Erdoğan 1 haftadır OHAL kalkacak diyor, niye ince hastalık korkusu. Ben OHAL’i kaldıracağım dedim, seçimden sonra kaldıracağız diyor, şimdi kaldır. Öğretmen ve polislere 3600’ü vereceğim dedi, niye Muharrem İnce dedi diye.