Borsa Uzmanları Derneği (BUD), Borsa üye temsilcilerinin (broker) bir araya gelerek kurmuş olduğu bir sivil toplum kuruluşudur. BUD üyelerimizin mesleki, sosyal sorunlarına çözümler bulmaya çalışmasının yanında sermaye piyasasındaki gelişmeleri de yakından izleyen bir tutum içindedir.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) binası içinde bulunan ofisimizdeki çalışmalarımız profesyonel bir anlayış ile yürütülmektedir.Yedi kişiden oluşan yönetim kurulu üyelerinin çoğunluğu İMKB Seans Salonlarında işlem yapan brokerlardan oluştuğu için sermaye piyasalarındaki gelişmeleri anında izleme olanağına sahip bulunmaktayız. Bu nedenle Dernek Yönetim Kurulu gelişmeleri günlük izlemekte, olağanüstü durumlarda acilen toplanarak durum değerlendirmesi yapabilmektedir.

Borsa Uzmanları Derneği (BUD), meslek etik değerlerinin harfiyen uygulanması için üzerine düşen görevleri yerine getirmekte, bu konuda ilgili kişi ve kuruluşlara görüş ve önerilerini iletmektedir.

Bu arada üyelerimiz, ekran karşısında yaptığı işlemlerden dolayı strese bağlı sorunlarının yanında, meslek hastalıkları olarak nitelenebilecek başka sağlık sorunlarıyla da karşılaşmaktadır. Bu nedenle brokerler, mesleklerinin özelliğinden dolayı daha fazla yıpranma ile karşı karşıya kalabilmektedir. Bu anlamda, ilgililerin konuya daha fazla eğilerek, brokerların sağlık ve emeklilik sorunlarına çözümler bulması gerekmektedir.

Diğer bir önemli konu da icra etmekte olduğumuz mesleğin yasal statüye kavuşması ve piyasa etiğine katkılarımızın somutlaştırılmasıdır. İşte bu noktada BUD olarak yaptığımız bir ODA çalışmasına değinmek istiyoruz. Brokerler olarak mesleki bir geleceğimizin olmasını ve yaptığımız işin belli yasal kurallara kavuşmasını bekliyoruz. Piyasa mantığı içinde böyle bir anlayışa en uygun örgütlenme modeli olarak ‘ODA’ laşma gözükmektedir. Bunun için siyasilerin sorunumuzun üzerine eğileceğini umuyor, onlardan destek bekliyoruz.

BUD, ülkemizin içinde bulunduğu her türlü sosyal soruna karşı da duyarlı bir davranış sergilemektedir. Örneğin 17 Ağustos depremi sonrasında yaşanan süreçte tam bir dayanışma ruhu ile deprem bölgesine yardım elimizi uzatarak, oradaki acılı insanlarımıza maddi ve moral destek verdik. Daha sonraki dönemde ise bu gibi zor günlerde faaliyette bulunmak amacıyla “İMKB-BUD Arama Kurtarma Ekibi”ni oluşturarak, bu ekibe “İl Sivil Savunma Müdürlüğü”nün eğitim vermesini sağladık.

Yazışma Adresi : İMKB C07 80860 İstinye/ İSTANBUL
Telefon No : 0532 723 79 00
E-Mail : bud@bud.org.tr